Potrebni sastojci

  • 100g oraha
  • 100g lanenog semena
  • 100g sirove golice(bundevinog semena)
  • 100g susama
  • 4 jajeta
  • kafena kašika soli
  • kafena kašika soda bikarbone

Potrebno je semenke zajedno sa orasima usitniti u seckalici ili blenderu dok se ne dobije fina tekstura slična brašnu. U drugoj posudi umutiti 4 jajeta, zajedno sa 100ml vode. Ovde dodati jednu do dve kafene kašike soli i jednu kafenu kašiku soda bikarbone. Nakon toga, spojiti „brašno od semenki i oraha“ sa smesom od jaja i vode i lepo umutiti dok se ne dobije fina zgusnuta tekstura.
Razliti u pleh, ili željenu posudu, i peći 50 minuta na 180°C.

Dobije se hleb težine oko 500g koji sadrži ukupno manje od 50g ugljenih hidrata koji nisu prosti i ne podižu glikemiju naglo. Jako je ukusan i može se koristiti u svakodnevnoj ishrani, a veoma lako se priprema. Probajte, pa javite utiske.

Prijatno!

Pin It on Pinterest

Share This