Podloga:

-100 grama sirovog badema
-40 grama maslaca
-2 kašike kakaa
-2 jaja
-stevia (po želji)

Fil:

-300 ml slatke pavlake bez dodatog šećera
-4 jaja
-3-4 kašike kokosovog proteina
-malo vanile
-stevia (2 kašike)
-80 grama čokolade sa preko 70 % kakaa

Priprema:

Umititi jaja sa steviom. Ja sam stavila supenu kašiku stevie, zavisi od ukusa i od kaliteta stevie, pa svako neka stavi prema svojoj potrebi. Dodati 2 kašike kakaa, 100 grama mlevenog badema i 40 grama rastpoljenog maslaca. Smesu razliti u kalup. ( Veličina mog kalupa je 35x25 cm). peći na oko 200℃, 10-ak minuta.

Umutiti slatku pavlaku koja je prethodno dobro ohlađena. U posebnoj činiji umutiti jaja sa steviom pa dodati umućenoj slatkoj pavlaci. Mutiti i paralelno dodavatai aromu vanile i  kokosov protein.

Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo se ubaci 80 grama rastopljene crne čokolade.

Na podlogu izvađenu iz rerne, sipati najpre jedan fil, a potom drugi kako bi površina kolača imala šaren izgled.

Vratiti u rernu još 15-ak minuta.
Nakon pečenja, na kolač se može posuti malo izrendane crne čokolade.

Kolač je lagan i ukusan. Savršen za ljubitelje čokolade kao što sam ja. Preovlađuje ukus badema i kokosa pomešan sa aromom čokolade. Takođe, mali udeo ugljenih hidrata u ovom kolaču ne izaziva veliki skok nakon jela. Nadam se da Vam se dopada.

PRIJATNO!

Pin It on Pinterest

Share This