Potrebni sastojci

  • 100g lešnika
  • Stevija zaslađivača po želji
  • 40g kokosovog brašna ili kokosovog proteina
  • 1 jaje
  • 60g maslaca
  • 30g čokolade sa preko 70% kakao udela

Maslac i steviju mikserom pomešati sa jajetom. Dodati sitno izmlevene lešnike i kokosovo brašno (ili još bolje kokosov protein). Čokoladu usitiniti u male deliće poput mrvica i takođe dodati u smesu. Celu smesu sjediniti, umotati u foliju i staviti u frižider na otprilike sat vremena.

Nakon sat vremena izvaditi smesu iz frižidera i napraviti kuglice. Peći na 180°C oko 15 minuta. Ovaj recept je dovoljan za pripremu 15-ak keksića.

Svaki od keksića sadrži oko 3g ugljenih hidrata, što je jako malo. Uz to, priprema je jako jednostavna a ukus sjajan.

Pin It on Pinterest

Share This