Zdravo ja se zovem Lejla Bukvarević i imam 17godina. Dana 06.01.2014.godine moj život se promijenio, postala sam novi slatkiš u novoj godini. Umjesto da uživam u zimskom raspustu i igram se sa drugarima ja sam sjedila u bolesničkoj sobi i pokušavala da shvatim šta su to ugljikohidrati.

Jedna djevojčica željna igre sa drugarima, a i ujedno pripreme za srednju školu, učila sam da računam ugljikohidrate, kako da se izborim sa prvom hipoglikemijom i hiperglikemijom. Uz pomoć prijatelja, medicinskih sestara i mnogih profesora sa lakoćom sa i sve te prve strahove prebrodia.

Naučila sam da se nosim sa dijabetesom bilo kada, bilo gdje. Sada sam djevojka koja odborajava dane do svog 18-tog rođendana i završetka srednje medicinske škole. Moj život teče sasvim normalno, školske obaveze uspijevam da obavim na vrijeme, izlazim sa društvom i mnogo još drugih stvari kao i moji ostali vršnjaci.

Uz svoj dijabetes srela sam mnogo mojih vršnjaka koji imaju dijabetes i upoznala mnoge medicinske sestre u bolnicama i moju drugu doktoricu koja mi je kao sestra. Moj dijabetes je moj najbolji životni drug i svaki dan se borimo da budemo što bolji i zdraviji.

Pin It on Pinterest

Share This