14

Ja sam Tamara, još jedan slatkiš među vama. Prije punih 10 godina bila sam obična petogodišnjakinja koja se „zaljubljivala“ u 10 dječaka u isto vrijeme. Dok jednog dana od te silne ljubavi, zamišljena nisam prosula na svoj stomak proključalu vodu. Tokom previjanja, izmjerli su mi moj šećerko, i od tada počinje moja slatka priča.

Kao tako mala, mislila sam da je to prolazna bolest. Nisam bila svjesna šta mi se dešava i šta će mi se tek dešavati. Uz majku i nezainteresovanog oca, krenula sam u borbu. Slagala bih kada bih rekla da je bilo lako prihvatiti to. Mnogo prolivenih suza i mnogo pretrpljenih bolova bilo je ispred mene.

No međutim, rečenicu koju sam ja, sa samo 5 godina,složila sebi u glavi ostala mi je za čitav život:“Pa oke, šta je tu je. Prihvatila ja to ili ne, ja ću morati živjeti sa tim. Pa kad je već tako, hajde da ja to prihvatim, možda mi bude i lakše.“ I baš je tako bilo. Prihvatila sam to,što mi je dalo ogromno samopouzdanje i samopoštovanje.

Imam jedan krug prijatelja koji me podržavaju i vole. Isto tako imala sam lošeg iskustva gdje su mi govorili da se ubijem, ali nisam im dozvoljavala da to utiče na mene. Samo sam im odgovorila:“E sad ću da živim 20 godina duže od tebe! Tebi u inat!“. Nisam dozvolila da se sažaljevaju na meni i da me omalovažavaju zbog mog nedostatka. Ustvari, tako drugi kažu „nedostatak“ ja kažem „dio mene“.

Već 8 godina sam na inzulinskoj pumpi koja mi puno pomaže i olakšava samu kontrolu šećerka.Kada sam krenula izlaziti u grad, ta pumpa se sve više i više primjećivala. Svi su znatiželjno pitali šta je to i zbog čega je baš tu. Ja im nikad nisam rekla:“E znaš, ja sam bolesna, imam šećer“. Uvijek sam okretala na šalu odgovorima :“Pa to mi je momak, kad poželim koliko ću ljubavi da mi da, ja toliko namjestim i da mi. Npr od 100% ljubavi, danas želim 70%, i fino ukucam 70% i pusti mi. Pa šta misliš, zašto sma ja uvijek ovako srećna?

Sve ovo što se desilo dalo mi je samo životnu priču: NE ODUSTAJ OD SEBE! VJERUJ U SEBE

Pin It on Pinterest

Share This