Potrebni sastojci:

  • 500ml slatke pavlake(Bez dodatog šećera)
  • 70g kokosovog ulja
  • 100g kokosovog proteina ili brašna
  • 3 kašike bademovog putera
  • 80g crne čolade sa više od 70% kakao udela
  • 100 – 150g višanja

Kora: 250 ml slatke pavlake ( koja nema dodatog šecera u sebi) zagrevati na tihoj vatri sa 50-70 grama kokosovog ulja dok se smesa ne sjedini. Zasladiti po ukusu. ( korišćena stevia u kombinaciji sa eritrolom). Dodati oko 100 grama kokosovog proteina ili brašna (bolje protein), da se dobija gusta smesa. Razliti u posudu i sačekati da se ohladi.

Fil: 250 ml slatke pavlake umutiti sa 3 kašike bademovog putera. Na koru razliti 50 grama čokolade ( preko 70% kakaa),a potom staviti jedan deo fila. Na fil redjati visnje ( ili neko drugo voce, sve po ukusu), zatim opet red fila. Preko posuti sa izrendanom ili rastopljenom čokoladom.

Sam kolač na osnovu sastojaka ne sadrži veliku količinu ugljenih hidrata. Jedno parče kolača sadrži između 20 i 30 g ugljenih hidrata, zato nije potrebno ubrizgavati veliku količinu insulina.

Prijatno!

Pin It on Pinterest

Share This