Borba za promene položaja osoba sa dijabetesom u Srbiji počinje

Život sa dijabetesom sam po sebi nije lak i zahteva veliki broj svakodnevnih aktivnosti koje se razlikuju od onih koje imaju osobe koje ne žive sa dijabetesom. Moramo misliti o dozama insulina, glikemijama koje merimo više puta dnevno, o ishrani, fizičkoj aktivnosti i velikom broju svakodnevnih prepreka.

opširnije

Kravlje mleko nije povezano sa dijabetesom tip 1, pokazala desetogodišnja studija

Nova studija koju je sproveo JDRF pokazala je da ne postoji povezanost između kravljeg mleka i tip 1 dijabetesa, i na taj način razbila mit o teorijama koje su govorile o uzroku pojave dijabetesa.Nakon studija u kojima su učestvovale bebe iz 15 država, naučnici sa Medicinskog Faulteta Univerziteta St. Louis su zaključili upravo ovo. Svih 2159 beba koje su učestvovale u

opširnije

Nacho Fernandez, fudbaler Real Madrida, jedan je od nas!

Prvog trenutka kada mi je otkriven dijabetes, svi su mi pričali o tome kako sa dijabetesom može normalno da se živi i kako nebrojano mnogo slavnih ličnosti, sportista i Olimpijaca ima dijabetes i to ih ne sputava da postižu sjajne rezultate u svojim karijerama.

opširnije

Fiasp – novi „ultra“ brzodelujući insulin od NovoNordisk-a

Početkom ove godine, Novo Nordisk je dobio sve neophodne dozvole za puštanje na tržište novog „ultra“ brzog brzodelujućeg insulina Fiasp. Prvi su imali priliku da probaju ovaj novi insulin stanovnici Kanade, a zatim od marta i Evropljani. Kakav je ovaj novi insulin i šta on donosi, pročitajte u nastavku teksta.

opširnije

„Sportom protiv dijabetesa 2017“

Svečano je otvorena nova sezona projekta Sportom protiv dijabetesa koja za cilj ima obezbeđivanje besplatnih treninga za decu sa dijabetesom u pet gradova širom Srbije.

opširnije

Pin It on Pinterest

Share This