,,Vodič kroz dijabetes“ je emisija koja kao centralnu temu ima dijabetes i emituje se na STUDIO B, subotom od 11:05 (premijera) i 13313664_857263761067545_1137098486_onedeljom od 12:10 (repriza).

Osnovna ideja emisije ogleda se u podizanju svesti svih struktura stanovništva o brojnim aspektima preveniranja bolesti, upoznavanje sa dostupnim mogućnostima lečenja i pravima pacijenata i posebno, kontrolisanja zdravstvenog stanja obolelih kako bi se minimizirale izuzetno ozbiljne komplikacije.
Podrška obolelim, permanentno informisanje potencijalnih pacijenata i pomoć pri formiranju startegije u borbi protiv dijabetesa koji spada u kategoriju pandemije, može se smatrati misijom projekta.

U svakoj emisiji postoji rubrika ,,Moja priča“ u kojoj osobe sa dijabetesom pričaju o svojim iskustvima i o svom životu sa dijabetesom. Prethodne subote, gostovao sam u ovoj rubrici i pričao o nekoliko tema vezanih za svoj ,,slatki“ život. Pričao sam o svojim počecima sa dijabetesom, o ishrani i usklađivanju obaveza na fakultetu, o blogu i o važnosti fizičke aktivnosti u životu osobe sa dijabetesom.

Takođe, možete saznati u ostalim rubrikama možete saznati da li je proces emocionalnog sazrevanja brži kod dece sa dijabetesom, koji je put da dete dobije insulinsku pumpu, koji su inovativni lekovi na našem tržištu sa produženim oslobađanjem, da li deca u školi redovno imaju fizičku aktivnost, kako da odaberete pravi flaster za osobu sa dijabetes i još novih informacija iz zemlje i sveta. Autor i voditelj Olivera Stefanović-Stanković.

Pin It on Pinterest

Share This