Kako do Libre-a?

Kupovina Freestyle Libre-a nije moguće u Srbiji, kao ni u zemljama regiona ( Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji). Takođe, ovaj uređaj se u zemljama u kojima je dostupan, može kupiti samo putem online prodavnice, gde se naručuje i šalje na adresu kupca.

Kupci iz drugih država mogu pristupiti online prodavnicama zemalja u kojima je kupovina Libre-a moguća, čak i izvršiti online plaćanje s tim što je potrebno da se prijave sa imenom i adresom stanovnika te države. Zato je to jedinstvena prilika da se povežemo sa rođacima ili starim prijateljima koji su davno svoju sreću potražili u inostranstvu.

Zemlje u kojima je moguće kupiti Freestyle Libre su:

  • Austrija
  • Nemačka
  • Italija
  • Francuska
  • Engleska

Austrija

Adresa web prodavnice je www.freestylelibre.at
Austrija ima svoju posebnost u odnosu na sve ostale zemlje u kojima je moguće kupiti Freestyle Libre, a to je činjenica da u Beču postoji predstavništvo Abbotta u koje je moguće otići i kupiti čitač i senzore. Naravno, potrebno je imati svoj kontakt u Austriji koji se mora registrovati i na čiju adresu mogu slati senzore. Čitač kupljen u Asutriji može se podesiti na nemački, holandski i francuski jezik, a jedinice koje koristi, mg/dl, nisu standardne u našem regionu. Radi se o jedinicama gde je potrebno dobijenu vrednost podeliti sa 18 kako bi dobili vrednost u mmol/l. Jezik koji se koristi na čitaču, kao ni merne jedinice ne predstavljaju nikakav problem, jako se brzo navikne na to.

Adresa prodavnice u Beču je: Perfektastrasse 84A, Wien
Broj telefona: +43 1 891 22-277
Radno vreme: ponedeljak, sreda i petak 8h – 12h

Nemačka

Adresa web prodavnice: www.freestylelibre.de
U Nemačkoj ne postoji prodavnica kao u Beču već se sve obavlja preko onlajn prodavnice. Potrebno je da nađete nekoga iz Nemačke i uzmete njegove podatke, prijavite se i napravite nalog sa tim podacima. Možete ukucati svoj e-mail kako bi sva obaveštenja dobijali na svoju adresu. Plaćanje je moguće izvršiti preko VISA kartice ili PayPal naloga kako ne bi opterećivali nekoga ko Vam pomaže da nabavite ovaj uređaj. Kada sve to uradite i izvršite plaćanje, u roku od 2 do 3 dana će stići na adresu, a zatim se morate snaći kako da dostavite senzore do Vas.

Specifičnost u vezi sa čitačem u Nemačkoj je to što možete izabrati mernu jedinicu u kojoj želite aparat da bude, mmol/L ili mg/dl. Senzori kupljeni u Nemačkoj su kompatabilni sa čitačem iz Austrije, i obratno.

Francuska

Adresa web prodavnice:  www.freestylelibre.fr

U Francuskoj takođe ne postoji posebna prodavnica, već se celokupna kupovina izvršava preko web šopa. Procedura nabavke je identična nabavci u Nemačkoj.

Italija

Adresa web šopa je: www.freestylelibre.it
Procedura nabavke je identična nabavci u Nemačkoj.

Pročitajte iskustva i pojedinosti vezane za korišćenje Freestyle Libre-a

Pin It on Pinterest

Share This